Welkom Bij de bron, een plek om weer te komen drinken, bier in combinatie met een stadstuin, ontworpen om invloed uit te oefenen op zijn gebruikers.

Het doel: aangenaam gedrag en een betere, maar vooral veiliger atmosfeer in de steeg.
Bij de bron is een biertuin gelokaliseerd in het hart van de Papengang, voormalig Gettostraat van Groningen. Een steeg vol potentie maar met een verleden van criminele handelingen, schietpartijen en een met de dag groeiende vuilnisbelt die tot op heden het bewijs zijn van verwaarlozing en een negatieve atmosfeer.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de toevoeging van natuur een groot effect heeft op ons brein en ons gedrag. Het geeft een verbetering van de concentratie, bevordert het omgaan met sociale stress en stimuleert zelfdiscipline en zelfbeheersing.
Een biertuin in de steeg haalt de scherpe randjes van de Papengang af en beïnvloed het gedrag van de huidige gebruiker wat resulteert in aangenaam en gepast gedrag.

Bij de bron is een plek om te genieten, samen te komen met vrienden en gewoon lekker een biertje te komen drinken. Bij de bron is een concept wat terugkoppelt naar de geschiedenis, een locatie, een plek voor drinken, hartje uitgaanstraat en ontworpen is vanuit de huidige gebruiker.